Torra tvättlappar bäst i test – hitta de bästa torra tvättlapparna!

Letar du också efter torra tvättlappar bäst i test? Då har du kommit till rätt artikel! Nedan har vi letat fram de allra bästa torra tvättlapparna utefter olika behov. Dessutom ger vi dig lite köptips i slutet av artikeln!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Torra tvättlappar bäst i test

Bäst i test: Summerville återanvändbara tvättlappar

Ett tiopack med återanvändbara tvättlappar i bomull med snygg rosett tillverkade av märket "Summerville"
Ekologiskt
Skonsamt
Otroligt mjuka!
Mångsidiga
Jobbigt att behöva tvätta

Vi på SREB tänker på miljön, och utser därför Summervilles återanvändbara modell i bomull till torra tvättlappar bäst i test. Det är inte traditionella tvättlappar, utan istället små handdukar som enkelt används gång på gång.

Summerville’s tvättlappar är verkligen en skonsam och mångsidig lösning, som dessutom gör att du slipper springa och köpa nya hela tiden. Tillverkade av ekologisk bomullspläterad frotté, är de fantastiskt mjuka och hållbara som passar perfekt på barns känsligare hy.

Vi på SREB.nu är extra imponerade över hur bra de håller formen! De är nästan lika mjuka när de är nya som efter den tionde tvätten. En stor tumme upp! Dessutom kan du själv använda de istället för bomullspadsen – eller hur?

Visst, det kan vara lite jobbigt att tvätta de hela tiden. Men vi på SREB.nu tycker att det är värt det! Det ger en mjuk känsla, är miljövänligt och skonsamt mot huden. Vad mer kan man önska sig egentligen?

Bästa billiga: Minstingen torra tvättlappar

En rosa förpackning som innehåller 250 st torra tvättlappar för barn tillverkade av märket "Minstingen" med svanen-märkning
Parfymfria
Luddfria
Svanenmärkta
Multifunktionella
Kräver ibland att man blöter de

Minstingen Torra Tvättlappar är en riktig klassiker för att inte kladda till det. Dessa tvättlappar är inte bara lätta att använda, men även säkra att använda på barnets känsliga hud. Själva paketet är dessutom tillräckligt kompakt för att passa i skötväskan och användas vid blöjbyte.

Det vi på SREB.nu verkligen gillar med de, är att de är parfymfria och utan färgämnen. Det gör de extra säkra på barns känsligare hud. Det vi också uppskattar är att de är luddfria, och lämnar inget efter sig.

Tvättlapparna är Svanenmärkta vilket ytterligare intygar om att Minstingen har tänkt på säkerhet och miljövänlighet. Inte nog med att de är effektiva men också miljövänliga, ett klart steg framåt för att ta hand om vår planet.

Minstingens tvättlappar är grymt lätta att använda, och rengör riktigt effektivt! Vi rekommenderar de mycket varmt.

Billigast torra tvättlappar: Eldorado

En vit förpackning som innehåller 250 st torra tvättlappar tillverkade av det billiga märket "Eldorado"
Prisvärda
Effektiva
Gör det lätt att komma åt
Finns på nästan alla butiker
Luddar lite

Detta är också en förpackning klassiska torra tvättlappar, dock tillverkade av det svenska ”Eldorado”. De är kända för deras låga priser, och dessa är faktiskt de allra billigaste torra tvättlapparna vi kunde hitta på marknaden.

Vi gillar de, trots att de luddar lite. Något måste man ändå uppoffra när de är så pass billiga, eller hur? Trots det låga priset tycker vi att de är hyfsat tjocka. Vi på SREB.nu uppskattar också att de gör det så lätt att komma åt överallt! Vi rekommenderar de till dig som går igenom väldigt stora mängder tvättlappar, annars tycker vi Minstingen är bättre överlag.

Bästa torra tvättlapparna

Bästa torra tvättlapparna: så väljer du rätt

Är de återanvändbara?

Att välja återanvändbara torra tvättlappar är ett miljövänligt alternativ som både sparar pengar och minskar din miljöpåverkan. Genom att välja återanvändbara produkter stödjer du hållbara företag och bidrar till minskat avfall. Faktum är att återanvändbara tvättlappar ofta också erbjuder högre kvalitet och är betydligt skönare mot huden. Vi tycker verkligen de är värda ett försök!

Om inte: Antal i förpackningen

Om du väljer engångstvättlappar istället – är det viktigt att titta på hur många lappar som ingår i förpackningen. Då dessa produkter bara kan användas en gång, bör du överväga hur ofta du använder de och hur många lappar du förväntar dig att behöva varje gång. En förpackning med fler tvättlappar kan vara mer kostnadseffektiv på lång sikt, även om den prislappen i sig kan vara högre.

Effektivitet

Ett annat viktigt kriterium att titta på är att de absorberar ordentligt. Då deras huvudämne är att dra till sig smutsen och fräscha upp, är det viktigt att se till att lapparna gör det effektivt.

Är de ”snälla” mot huden?

En annan aspekt att överväga när du väljer de bästa torra tvättlapparna är hur huden tolererar de. Är lapparna framställda utan parfym och på naturliga ingredienser? Viktigt att titta på om de är allergivänliga, lämpliga för barns känsliga hud, och kanske till och med återfuktande? Undvik produkter med starka kemikalier och parfymer, det går inte alls ihop med barns hud.

Torra tvättlappar test

Torra tvättlappar test: så gjorde vi

För vårt test av torra tvättlappar utgick vi först och främst från vad vi själva tycker om. Vi valde ut några stycken, och tog en djupare titt på vad de hade för recensioner. Utifrån det vi läst i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om alla varianterna.

Källor