Smaknapp bäst i test – hitta bästa smaknappen!

Är även du på jakt efter smaknapp bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Nedan hittar du en topplista över de bästa smaknapparna för att uppmuntra din lilla. Dessutom går vi igenom lite köptips i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Smaknapp bäst i test

Bäst i test: Kidsme smaknapp

En blå och genomskinlig smaknapp tillverkad av märket "Kidsme" i mediumstorlek som heter "food feeder"
Säker användning
Motorik-stimulerande
Främjar självständigt ätande
Lindrar tandvärk
Passar inte vätska så bra

Den modell vi utser som den bästa smaknappen är den här från Kidsme. Den har barnets säkerhet i åtanke, och en riktigt skön design för att barnet ska utveckla sin finmotorik.

Med sin greppvänliga design, uppmuntrar den till utveckling av motoriken genom att stimulera koordinationen mellan barnets hand, mun och syn. Genom sina prickiga silikonöppningar kan barnet utforska olika smaker utan att bitar kommer ut, på ett effektivt sätt.

Materialvalet av BPA-fri polypropylen och silikon visar att Kidsme har barnets hälsa i fokus, vilket vi på SREB.nu ser som ett riktigt stort plus. Dessutom är det praktiskt att Food Feedern enkelt kan diskas i maskin, vi alla vet hur mycket barn kladdar…

Billigast: Bambino ”Taste It” smaktestare

En ljusblå smaktestare med design på handtaget tillverkad av märket "Bambino" som kallas "Taste It"
Användarvänlig
Innovativ design
Praktiskt lock
Stor öppning
Handtaget samlar smuts i skårorna

Bambinos smaktestare är utformad som en mjuk silikonbehållare, som ser ut och känns som en traditionell napp. Det innebär att ditt barn kommer att känna igen formen och känna sig mer avslappnad redan från början. De anpassade hålen är lagom stora för att släppa in lagom med mat, samtidigt som de sätter smakerna i centrum.

Handtaget är greppvänligt och optimerat för små händer, men utformningen gör tyvärr att det fastnar en del smuts i skårorna. Behållaren har en stor öppning som gör det smidigt att fylla den med olika smakprover.

När smakprovet har utförts är smaktestaren dessutom väldigt enkel att rengöra. Den är lätt att skruva isär, och kan smidigt diskas i maskin.

Bambino Taste It uppfyller strikta EU-standarder för barnprodukter och alla delar är fria från BPA, BPS och Ftalater. Det är som pricken över i:et!

Bäst för vätska: Kidsme bitring

En bitring med ko-design tillverkad av märket "Kidsme" med behållare i botten som kan användas för att tillverka isglass
Lindrar tandvärk
Kan göra isglass
Lätt att rengöra
BPA-fri
Något stor

Vi valde även att ha med Kidsme’s bitring på topplistan, eftersom den trots allt passar vätskor. Först och främst har den en riktigt bra dubbelfunktion, en smart kombination som gör den till mer än bara en vanlig bitring. Barnet kan nämligen enkelt gnaga på ringen för att stimulera tandköttet. Den har också en behållare – för att göra isglass, eller använda den som smaktestare.

Bitringen är dessutom väldigt lätt att rengöra och tål att diskas i maskin, något som vi på SREB.nu tycker är ett måste. Den är också tillverkad av BPA-fri plast vilket betyder att barnets säkerhet alltid står i framkant.

Dess förmåga att skapa hemmagjord isglass, enkelheten i att rengöra och BPA-fria plast, gör den till ett riktigt bra val enligt oss på SREB. Den kan vara något stor, men det tycks vara ett litet pris att betala för dess många fördelar. Passar riktigt bra för de små barnen!

Bästa smaknappen

Bästa smaknappen – så gör du rätt val

Att den är lätt att rengöra

En av de viktigaste kriterierna att tänka på när du väljer smaknapp är att den är relativt lätt att rengöra. En smaknapp används ofta och kommer i direkt kontakt med barnets mun, vilket innebär att den snabbt blir full av bakterier. Vi rekommenderar därför att du väljer en variant som kan diskas i maskin.

Att den är BPA-fri

En annan viktig sak att tänka på är att plasten ska vara BPA-fri. BPA står för bisfenol A, en kemisk förening som ofta finns i plastprodukter. Faktum är att BPA har kopplats till flera hälsoproblem.

Ergonomisk design

Den bästa smaknappen ska också ha en ergonomisk design. Ergonomi handlar om att designa produkter så att de passar människans kropp och rörelser. En smaknapp med en ergonomisk design kommer att vara bekväm för barnet att använda.

Lätt att använda

Smaknappen ska förstås också vara lätt att använda, både när det gäller barnets förmåga att hålla i den och förälderns förmåga att fylla den. Den bör därför inte ha en alltför komplex design. Det ska vara enkelt för barnet att ta tag i och greppa smaknappen med sina små händer, och det ska vara lika enkelt för dig att fylla upp den. Se till att välja en med ett bra handtag och som har en stor öppning.

Smaknapp test

Smaknapp test – så genomfördes det

För att utföra vårt smaknapp test började vi med att titta på vilka modeller som fanns där ute. Vi kom snabbt till insikt i vilka som var extra omtyckta av konsumenterna, och valde därför att läsa på mer om de. Utifrån det vi läst i kunders recensioner och produktbeskrivningar skrev vi sedan våra egna recensioner om de.

Källor