Roterbar bilbarnstol bäst i test – bästa snurrbara bilbarnstolen!

Är även du ute efter en roterbar bilbarnstol? Då har du hittat rätt sajt! I denna artikel letar vi fram den bästa roterbara bilbarnstolen. Dessutom går vi igenom hur man ska tänka inför valet – du hittar en lista på lite tips i slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Roterbar bilbarnstol bäst i test

Bäst i test: Britax SWINGFIX M Plus

En snurrbar bilbarnstol tillverkad av märket "Britax" som heter "SWINGFIX M Plus"
Justerbar med en hand
Säker vid frontalkrockar
Praktisk 90-graders rotation
Avtagbart och tvättbart överdrag
Ingen specificerad nackdel

Att transportera barn säkert är av högsta prioritet, och det är här Britax Swingfix M Plus, en bakåtvänd bilbarnstol, kommer in i bilden. Denna modell, lämplig för barn upp till 20 kg, utnyttjar det säkraste positioneringsalternativet.

Ett stort plus med Swingfix M Plus är att den är anpassningsbar sig till barnets växande behov. Det vadderade huvudstödet och selen kan justeras enkelt, vilket gör Britax barnstolen till en långvarig investering. För att garantera stabilitet är bilbarnstolen utrustad med ett justerbart stödben som tar stöd mot golvet och begränsar därmed tipp- och rotationsrörelser vid eventuella olyckor.

Säkerheten förstärks ytterligare med en innovativ lösning för sidokrocksskydd. De djupt vadderade kuddarna absorberar effektivt kraften vid sidokollisioner.

Praktikaliteten hos Swingfix M Plus är även värd att uppmärksamma. Dess 90-graders rotation underlättar i- och urstigning. Dessutom är installationen enkel tack vare ISOFIX-anslutningarna.

Barnstolen har också ett avtagbart och maskintvättbart överdrag, vilket förenklar skötseln och bibehåller bilstolens hygien.

Sammanfattningsvis kombinerar alltså Britax Swingfix M Plus säkerhet, bekvämlighet, praktikalitet och hållbarhet, vilket gör den till en stark kandidat för alla familjer som söker det bästa för sina barn.

Bäst premiumval: Maxi-Cosi Pebble 360

Ett svart roterbart babyskydd som heter "Maxi-Cosi pebble 360" med isofix-bas
Enkel installation
Hög säkerhet
Förbättrad bekvämlighet
Användarvänlig design
Prisvärd, men kostsam

Maxi-Cosi Pebble 360 Babyskydd kombinerar innovativa funktioner med robust konstruktion och uppfyller därför alla krav för den moderna föräldern.

Med en användartid som sträcker sig från födseln upp till cirka 15 månader (40 till 83 cm, 0-13 kilo), kan barn växa och utvecklas med Pebble 360. För de första månaderna, är det bekväma spädbarnsinlägget en välsignelse. Babyskyddet är även designat för att följa barnets utveckling med 6 positioner för selen och huvudstödet. Dessutom, ger dess G-CELL sidoskydd barnet extra säkerhet.

Maxi-Cosi Pebble 360 erbjuder även en ’easy-in’ sele, som självständigt håller sig öppen. Även en 180 graders rotation i kombination med FamilyFix 360 ISOFIX-basen som erbjuder en enkel en-hands-rotation gör babyskyddet enkelt att använda. Dessutom finns visuella indikatorer och ljudåterkoppling på basen, som indikerar när bilbarnstolen är korrekt installerad. Och med hjälp av FlexiSpin-tekniken kan basen roteras till valfri bakåtlutad position.

En annan pluspunkt med Maxi-Cosi Pebble 360 är dess ClimaFlow paneler. Dessa arbetar med andningsskum för att säkerställa att barnet alltid har en behaglig temperatur när det sitter i babyskyddet. XL suffletten, utrustad med UV-solskydd, erbjuder dessutom en sval atmosfär för barnet.

Maxi-Cosi Pebble 360 Babyskydd erbjuder alltså en kombination av säkerhet, komfort och användarvänlighet. Vi på SREB.nu tycket att det definitivt är en investering värd att göra för ditt barns komfort och säkerhet på vägen.

Skönast: Axkid ’Spinkid’

En svart roterbar bilbarnstol tillverkad av märket "Axkid" som heter "Spinkid"
Roterbar funktion
Magnethållare
Justerbart nackstöd
Bekvämlighet
Högt pris

Axkid Spinkid är en barnbilstol med många praktiska funktioner som gör det enkelt och säkert att resa med ditt barn. Barnstolen är designad för barn från 40 cm upp till 18 kilo vilket gör den mycket anpassningsbar när ditt barn växer.

En av de mest betydande fördelarna med Axkid Spinkid är dess 180° roterande funktion. Denna praktiska funktion gör det enkelt att placera ditt barn i bilbarnstolen genom att vrida den mot passagerardörren. Bilstolen inkluderar också smarta magnethållare som håller fast selen när du placerar ditt barn i stolen.

Axkid Spinkid erbjuder dessutom hög bekvämlighet. Nackstödet kan justeras i 12 olika lägen, vilket gör det möjligt att anpassa stolen. Dessutom innehåller stolen Axkids Sleep Well System som tillåter den att luta upp till 42 grader. Utöver detta har bilstolen en mjuk premiumtextil för maximal komfort och det medföljande babyinlägget kan anpassas för att säkerställa att ditt barn sitter så bekvämt som möjligt.

Installationen av bilstolen är också okomplicerad, det krävs bara fem steg för att uppnå en korrekt och säker installation i bilen. Den justerbara anti-rotationsbågen försäkrar dessutom detta och ger extra benutrymme till barnet.

Det är uppenbart för oss på SREB.nu att Axkids Spinkid barnbilstol har mycket att erbjuda för både föräldrar och de små passagerarna. Det är en bilstol som har balanserat säkerhet, bekvämlighet och enkelhet.

Bästa roterbara bilbarnstolen

Hur man väljer den bästa roterbara bilbarnstolen

Säkerhet

Säkerhet är oerhört viktig när det kommer till bilbarnstolar. Man bör se till att stolen uppfyller alla säkerhetsstandarder och tester som finns etablerade inom EU och Sverige.

Bekvämlighet för barnet

Barnet ska kunna sitta bekvämt. Stolen ska ha ordentlig polstring och erbjuda tillräckligt med stöd för barnets rygg och nacke. Dessutom bör stolen ha flera vilolägen, så att barnet kan sitta upp och titta ut genom fönstret eller ligga ner och sova.

Lätt att snurra på

Det är ofta den roterande funktionen som gör dessa stolar så attraktiva för föräldrar. Stolen bör därför ha en smidig roteringsmekanism och vara enkel att manövrera, oavsett om det är för att få barnet i eller ur bilen, eller att ändra barnets position under bilresan.

Justering och anpassningsmöjlighet

Eftersom barn växer snabbt, är det idealiskt om bilbarnstolen kan anpassas efter barnets ålder. Det är mer ekonomisk på lång sikt. Kontrollera därför om stolen har justerbart huvudstöd, bälte och sätespositioner.

Enkel att rengöra

Det är inte ovanligt att barn spiller mat eller dryck, eller kanske blir åksjuka under bilresan. Därför är det mycket praktiskt om bilbarnstolen är enkel att rengöra. Det är en fördel om bilbarnstolen har avtagbar och tvättbar klädsel och kuddar.

Prisvärdhet

Att hitta en balans mellan kvalitet och kostnad är mycket önskvärt. Det är viktigt att komma ihåg att högre pris inte alltid innebär högre kvalitet eller bättre säkerhet. Jämför olika modeller och priser för att hitta den bästa bilbarnstolen för dig.

Roterbar bilbarnstol test

Roterbar bilbarnstol test – så gjorde vi det!

Först undersökte vi utbudet av bilbarnstolar, och noterade vilka som är mest populära. Sedan fördjupade vi oss i dessa och gjorde, baserat på produktbeskrivningar och kundrecensioner, den här listan. Beskrivningarna till varje produkt är även egenskrivna, baserat på kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Källor