Magnetisk rittavla bäst i test – hitta bästa magnetiska rittavlan!

Är även du på jakt efter magnetisk rittavla bäst i test? Då är detta den perfekta artikeln för dig! I den här artikeln letar vi fram den bästa magnetiska rittavlan baserat på olika kriterier. Dessutom ger vi dig lite tips i slutet av artikeln, så du verkligen hittar en modell som passar dig!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Magnetisk rittavla bäst i test

Bäst i test: Lexibook unicorn rittavla

En unicorn rittavla som är magnetisk tillverkad av märket "Lexibook" med bärhandtag längst upp
Praktiskt handtag
Magnetiska tillbehör
CE-märkt
Fint motiv
Stämplarna tappas lätt bort

Vi är imponerade av Lexibook’s roliga design med funktionella egenskaper och utser den härmed till magnetisk rittavla bäst i test! Det är verkligen den perfekta rittavlan, oavsett ålder.

Med sitt bedårande Unicorn-motiv, tilltalar garanterat barn i alla åldrar. Ännu viktigare är att barnen inte bara blir underhållna, men också kan lära och utveckla sina kreativa förmågor. Det tycker vi verkligen Lexibook’s tavla hjälper till med! Den magnetiska pennan och tre magnetiska stämplar ger den dessutom ett stort plus i kanten.

Den har också ett praktiskt handtag. Det gör den enkel att bära, vilket är perfekt för familjeutflykter eller långa bilturer, och tillåter barnet att ta med sig kreativiteten överallt.

Den enda nackdelen vi kan tänka på är att man ganska snabbt tappar bort stämplarna, eftersom de är så pass små. Men det är inget som drar tillbaka betyget något överdrivet och vi på SREB.nu tycker verkligen om den!

Bästa billiga rittavlan: Greta Gris

En förpackning som innehåller en magnetisk rittavla för barn med Peppa Pig-motiv
Kul motiv!
Säker
Trådbunden penna
Bekvämt handtag
Från 4år+

Greta Gris har flera roliga leksaker, deras motiv har bland annat synts i vår test av målarlådor. Det är en färgrik och engagerande rittavla som är perfekt för de små konstnärerna!

Det första som stod ut var den smarta designen. Pennan är trådbunden för att den inte ska tappas bort, vilket enligt oss verkligen är ett måste. Handtaget är också utformad på ett sätt som gör det bekvämt för ett barn att bära runt på tavlan.

Det är svårt att tänka på någon direkt nackdel med den här modellen, förutom då att den inte passar de riktigt små barnen.

Sammantaget är Greta Gris magnetiska rittavla ett utmärkt sätt för barn att utforska sin kreativa sida! Vi på SREB rekommenderar den mycket varmt.

Bästa stora rittavlan: Miraculous

En röd och svart magnetisk rittavla i A5-format tillverkad av märket "Miraculous"
Lätt att använda
Smidig att ta med sig
Inbyggt fäste för pennan
Kommer med stämplar
Endast en sida

Denna rittavla från märket ”Miraculous” är inte bara ett roligt sätt för barn att uttrycka sig själva, utan kommer med många extrafinesser. En av dessa är den magnetiska pennan som kommer med ett inbyggt fäste, så den inte kommer bort. Pennan i sig tycker vi på SREB.nu dessutom är lätt att använda. Utöver det kommer rittavlan med tre magnetiska stämplar som möjliggör för unika och roliga mönster!

Rittavlan kommer också med en rad olika färgalternativ vilket gör möjligheterna för konstnärligt uttryck nästan oändliga. Dess fjäderlätta design och bekväma handtag gör den lätt att ta med sig på resande fot, vilket är ytterligare ett plus.

Bästa magnetiska rittavlan

Så väljer du den bästa magnetiska rittavlan

Storlek på rittavlan

Storleken på rittavlan är såklart mycket viktigt. Olika storlekar passar olika åldrar och användningsområden. För yngre barn kan en mindre tavla passa bra, medan äldre ofta föredrar en större tavla för att skapa mer detaljerade bilder.

Lätt att rengöra

Rittavlor som är lätta att rengöra är mycket praktiska. Eftersom tavlan används till att rita och skriva, kan det snabbt bli semi-permanenta märken på den. Därför blir de tavlor som kan torkas av enkelt utan att lämna fläckar efter sig en utmärkt investering. Vi rekommenderar att du tittar efter magnetiska rittavlor som har en glansig yta, eftersom de i allmänhet är mycket lättare att rengöra.

Mångsidighet och tillbehör

En magnetisk rittavla med olika funktioner och tillbehör kommer göra att barnet inte tröttnar lika snabbt. Vissa rittavlor har till och med magnetiska bokstäver, siffror eller former för utbildningsändamål. Andra erbjuder dubbla sidor för att rita, en med en mall och den andra för fri lek. Extra pennor i olika färger eller magneter kan också göra det hela roligare!

Magnetisk rittavla test

Magnetisk rittavla test – så gjorde vi!

För vårt test av magnetiska rittavlor behövde vi först och främst få ihop en lista över produkter att testa. Vi kom fram till vilka vi skulle ha med hyfsat snabbt ändå – genom att titta på vilka som var mest poppis. Vi läste sedan dessa produkters beskrivningar, men även en del recensioner. Utifrån det vi läst där skrev vi våra egna recensioner sedan.

Källor