Jojo bäst i test – hitta bästa jojon!

Letar du efter den bästa jojon? Då har du kommit till rätt sajt! Nedan har vi satt ihop en lista över de bästa jojoarna vi kunde hitta. I slutet av artikeln får du dessutom lite tips på hur du ska tänka för att hitta den jojo som passar just dig. Så vad väntar du på egentligen? Spana in topplistan du med!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Jojo bäst i test

Bäst i test: Tobar light-up jojo

Tre stycken självlysande jojos i olika färger tillverkade av märket "Tobar"
LED-lampor
Längre snurr
Batterier ingår
CE-märkt
Går inte att välja färg

Tobar Light-Up Jojon är perfekt för barn mellan 8 och 12 år. En klassisk jojo – fast ännu bättre! LED-lamporna som lyser under rotation är bara en av de finesser som gör Tobars jojo bäst i test.

Enligt oss är denna jojo perfekt för att lära sig nya tricks, eftersom dess design underlättar en lång snurr. Batterier medföljer vid köpet, det är bara för barnen att packa upp och börja leka. Dessutom är leksaken CE-märkt, vilket innebär att den uppfyller EU:s standard för hälsa, säkerhet och miljö. Värt att nämna är att färg på jojon inte går att välja, utan att den slumpmässigt väljs beroende på lagerstatus vid köp.

Trots det slumpmässiga färgvalet anser vi att Tobar Light-Up jojon är en produkt väl värd att överväga som en spännande och modern variant på en traditionell leksak.

Bäst metall jojo: Klassisk yoyo i metall

Klassiska yoyos i metall tillverkade av LeksaksCity
Tidlös design
4 glada färger
Hållbart material
Passar både barn och vuxna
Tyngre än en jojo i plast

Bästa jojon i metall går till Klassisk Yoyo från LeksaksCity, en tidlös leksak med en rad moderna uppgraderingar. Det mest utmärkande med denna produkt är dess konstruktion, vilken ger ett handfast och stadigt grepp. Detta, i kombination med jojons färgstarka kulörer, borde garantera ett lång och rolig lek.

Denna tidlösa leksak blir verkligen aldrig gammal – varken som koncept eller som leksak. Metallen ger jojon en lång hållbarhet. Men den största nackdelen med den klassiska yoyon i metall är att materialet gör den något tyngre än plastalternativen, vilket försvårar användningen för yngre barn.

Den klassiska yoyon i metall är riktigt omtyckt av oss på SREB.nu. Det är en rolig leksak som kommer i flera färger. Dess hållbarhet gör den enligt oss en investering väl värd pengarna.

Roligast design: Fåret Shaun jojo

Ett DIY-kit med fåret shaun design för att tillverka en egen jojo
Låt kreativiteten flöda!
Stärker detaljmedvetenheten
Främjar barnets logiska tänkande
Ökar barnets självsäkerhet
Kräver tillsyn

Vi har hittat den perfekta jojon för alla kreativa själar – Fåret Shaun jojon. Vinnaren av roligast design går till jojon med vårt älskade barnprogramsfår. Utmärkande för denna jojo är dess spännande kombination av lek och skapande, eftersom den kommer med ett gör-det-själv-kit.

Fåret Shaun jojon gör det möjligt för barn att utforska sin konstnärliga sida på ett lekfullt sätt. Setet innehåller möjligheten att anpassa jojon och göra den till sin egen – en aktivitet som utöver att den är rolig också utmanar barnets kreativitet och öga för detaljer, vilket är viktigt i den tidiga utvecklingsfasen. Vi tror att Fåret Shaun jojon även kan hjälpa barn att utveckla det logiska tänkandet och problemlösningsförmågan, eftersom de får bygga ihop sin egen jojo! Barnet får sedan känna sig stolt över att ha skapat någonting själv, jojon blir ett kvitto på deras jobb.

Den enda nackdelen med jojon är att yngre barn kan behöva en vuxens övervakning vid målning och montering, vilket i och för sig kan ses som en mysig bonding-aktivitet.

Bästa jojon

Så väljer du den bästa jojon

Spinnförmåga

Att kunna spinna jojon är en central del av upplevelsen. Därför är en jojo som kan spinna länge att föredra, då hinner man göra fler tricks. Jojons spinnförmåga beror till stor del på axelns design och lagersystemet, jojos med roterande lager snurrar ofta bäst.

Material och konstruktion

En annan viktig faktor att räkna in när du väljer en jojo är i vilket material den är gjord. Jojos i metall är ofta de mest tåliga och hållbara. Deras vikt bidrar också till en bättre spinnförmåga. Det finns ett brett spektrum av jojoar olika material som alla har sina unika egenskaper. Valet av material bör därför helt utgå från dina personliga preferenser.

Vikt och storlek

Vikten och storleken kan påverka jojons förmåga och hur bekväm den är att använda. Tunga jojos snurrar oftast långsammare, men håller sin spinn längre, medan lättare jojos spinner snabbt men ofta inte lika länge. Storleken på din jojo påverkar dess förmåga att utföra tricks, så det är viktigt att tänka på dessa aspekter när du väljer.

Respons

Respons är en teknisk term som beskriver hur jojon reagerar när du drar i snöret. En justerbar respons innebär att du kan ändra hur snabbt, eller långsamt, din jojo kommer tillbaka till handen. Detta kan vara särskilt användbart för nybörjare, eftersom det kan hjälpa dem att kontrollera jojon bättre.

Prisvärdhet

Även om det kan vara frestande att gå efter den dyraste modellen på marknaden, är det viktigt att överväga prisvärdheten innan du gör ditt köp. Dyra jojos innebär inte alltid bättre prestanda eller kvalitet, och det finns massor av prisvärda alternativ som också är bra. Genom att hitta en balans mellan pris och kvalitet kan du se till att du får maximal valuta för pengarna.

Jojo test

Jojo test – så gjorde vi!

För att genomför testet har vi gjort omfattande undersökningar baserade på produktbeskrivningar samt kunders recensioner av de jojoar som finns på marknaden. Efter ingående granskningar kom vi fram till dessa tre jojoar.

Källor