Fotbollsspel bäst i test – hitta bästa fotbollsbordet!

Är du också på jakt efter fotbollsspel bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Nedan letar vi fram de allra bästa fotbollsborden utefter olika behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide för att underlätta ditt val lite ytterligare, den hittar du i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Spana in vår bäst i test lista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Fotbollsspel bäst i test

Bäst i test: Smoby fotbollspel

Ett snyggt fotbollsbord i trä tillverkat av märket "Smoby" som heter "Click & Goal"
Lättmonterat
Portabel design
Två spelvarianter
Robust träkonstruktion
Endast två bollar

När det kommer till fotbollsbord har Smoby definitivt visat vad de går för. Deras ”Click & Goal”står stolt som vår testvinnare, och det finns goda skäl till det. Om du och ditt barn älskar fotboll kommer ni inte bli besvikna!

En av de första saker vi märkte var hur lätt det är att sätta ihop fotbollsbordet. Smobys konstruktion i trä är inte bara robust, utan har också användaren i åtanke. Efter att ha satt ihop och plockat isär bordet ett par gånger, kan man klart se att det är lika lätt varje gång.

Spelupplevelsen varierar lite tack vare de två medföljande bollarna. Medan korkbollen ger ett mjukare och långsammare spel, erbjuder plastbollen snabbare action. Detta ger en bra variation i spelet och gör att man inte tröttnar lika snabbt.

Smobys ”Click & Goal” en underbar fotbolls-upplevelse för både barn och vuxna. Med dess enkla montering, variation i spel och ihärdiga materialval, är det en utmärkt investering för alla fotbollsälskare. Det enda vi önskar var att det fanns fler bollar med olika egenskaper. Men med tanke på allt det positiva, är detta en liten detalj i en fantastisk produkt i övrigt.

Bästa billiga: SportMe självlysande fotbollsspel

Ett svart och självlysande fotbollsspel som man ställer på bordet tillverkat av märket "SportMe"
Lyser i mörkret!
Ställs på bordet
Sköna handtag
Lätt att förstå
Lyser konstant

SportMe’s ”Glow in the Dark” är en innovation inom fotbollsspel som tar spelupplevelsen till en ny nivå. Ett kännetecken är dess förmåga att lysa i mörkret, en funktion som förvandlar ett traditionellt fotbollsspel till en spännande och roligare aktivitet.

Egenskaper:

 1. Ljusfunktion: Den egenskap som sticker ut mest är utan tvekan spelets självlysande delar. Både spelarna och de två bollarna är utformade för att ge en skarp och tydlig lyster när mörkret faller.
 2. Kul för flera: SportMe har skapatspelet med två eller fler i åtanke, vilket gör det till ett utmärkt val att dra fram det när man träffas.
 3. Traditionell design: Trots den moderna ”glow in the dark”-designen, håller spelet fast vid den klassiska fotbolls-uppställningen, vilket gör det lätt att spela för alla åldrar.
 4. Lätt att börja: Bara placera bollen på planen, och börja spela!

SportMe’s ”Glow in the Dark” fotbollsspel är en unik kombination av tradition och nytänkande design. Att den lyser i mörkret ger en ny dimension till spelupplevelsen som barn verkligen älskat! Dock skulle vi önskat att man kunde justera intensiteten på ljuset. Men överlag, för den som söker en ny tvist på det traditionella fotbollsspelet, är detta ett lysande val.

Bäst fullstora: Gamesson fotbollsbord

Ett svart fotbollsbord som är fullstort i trä tillverkat av märket "Gamesson" som heter "Madrid"
Kraftig konstruktion
PVC-fri
Stålben för stabilitet
Smådelar för små barn

Gamesson’s fotbollsbord ”Madrid” ger barn en underhållande upplevelse med sin robusta design. Direkt vid första titten noterar man bordets stadiga konstruktion, redo för hårdhänta och intensiva fotbollsmatcher. Tillverkad med stålben, står det stabilt på golvet och håller sig stadigt även under intensiva matcher. Det är en lättnad att veta att bordet dessutom är helt fritt från PVC, vilket höjer dess miljövänliga profil.

Förutom att vara ett spännande spel, fungerar fotbollsbordet även som en fin inredningsdetalj i barnrummet. Dess klassiska design smälter in bra och kan dessutom täckas över om man inte tycker om det.

Viktigt att tänka på är att den innehåller smådelar. Det innebär att den inte är lämplig för de allra yngsta barnen, speciellt de under 3 år. Tack vare att den är CE-märkt, vet vi som konsumenter dock att den uppfyller säkerhetskrav.

Gamesson’s ”Madrig” är ett stabilt och hållbart fotbollsbord som ger barn både skoj och en stilren inredningsdetalj. Med sin säkerhetsmärkning och miljövänliga design, blir den ett utmärkt tillskott i barnrummet. Vi på SREB.nu kan inte göra annat än att rekommendera det varmt!

Bästa billiga fullstora: Smoby fotbollsbord ”Nr. 1”

Ett färgglatt fotbollsbord i plast tillverkat av märket "Smoby" som heter "Nr. 1"
Slitstarkt material
Kan spela flera på lag
Bra spelkänsla
Hållbar
Tar stor plats

För den fotbollsintresserade erbjuder Smoby en annan fantastisk produkt i form av fotbollsbordet ”Nr 1”. Det står ut med sin klassiska design, där man på ett enkelt sätt snurrar spelarna för att skjuta bollen mot motståndarens mål. Storleken och stabiliteten på bordet gör att det känns gediget och tåligt, och erbjuder plats för flera spelare på varje lag. Bordet kommer dessutom med två korkbollar, vilket garanterar en riktigt rolig spelupplevelse.

Egenskaper:

 1. Stor spelplan: Tack vare dess mått kan flera spela på varje lag, vilket gör det till ett bra val för dig som har många barn, eller ofta besök.
 2. Stabil konstruktion: Bordets byggkvalitet gör att det tål intensiva matcher utan problem.
 3. Två korkbollar: Korkbollarna erbjuder en genuin känsla som påminner om riktig fotboll!

Sammanfattningsvis är Smobys fotbollsbord ”Nr 1” en engagerande och realistisk fotbollsupplevelse för lite äldre barn. Det är både stabilt och hållbart, och ger många timmars spelglädje. Om du har tillräckligt med utrymme hemma för detta imponerande fotbollsbord, kan vi på SREB.nu verkligen rekommendera det!

Bästa lilla fotbolsspelet: PinePeak ”foosball”

Ett litet foosball-bord tillverkat av märket "PinePeak" i svart färg
Enkel montering
Robust konstruktion
Lätt att transportera
Ergonomiska handtag
Räknar bara upp till 10 poäng

Foosball från Pinepeak är en bra upplevelse för dig som älskar bordsfotboll. Med möjligheten att enkelt placera spelet på valfritt bord, kan du snabbt och enkelt stoppa det i garderoben när det inte används. Den lättanvända konstruktionen gör det också lätt att kontrollera spelarna på plan.

Egenskaper:

 1. Bärbarhet: Tack vare dess kompakta design kan Pinepeaks foosball-spel enkelt transporteras och ställas på olika bord.
 2. Intuitiva handtag: Spelets handtag är ergonomiskt utformade för att ge bästa möjliga grepp och kontroll över spelarna.
 3. Hög kvalitet: Tillverkad med robusta material som garanterar långvarig användning.
 4. Snabbstart: Ingen komplicerad montering krävs. Bara att ställa ner bordet och börja spela!

Pinepeak foosball är en riktigt spännande bordsfotbolls-upplevelse. Dess bärbarhet och det faktum att det inte behöver monteras gör det lätt att börja spela direkt. Medan spelet har den lilla begränsningen av att bara kunna räkna till tio poäng, är det överlag ett utmärkt val för de som söker ett pålitligt och roligt fotbollsspel. En klar rekommendation för dig som vill spara lite pengar!

Vanliga frågor

Hur underhåller man ett fotbollsbord?

För att underhålla ditt fotbollsbord bör du regelbundet rengöra ytan med en mjuk trasa, smuts och fett byggs långsamt upp på spelplanens yta. Olja också in stängerna eller använd 5-56 för att få de att snurra ordentligt.

Hur fungerar ett fotbollsbord?

Ett fotbollsbord, eller foosball, är ett spel där spelare drar i roterande stänger med små fotbollsspelare fästa på dem för att sparka en boll och försöka göra mål. Genom att vrida, skjuta och dra stängerna kan spelare röra figurerna för att passa, försvara och skjuta.

Bästa fotbollsbordet

Bästa fotbollsbordet – så väljer du det rätta

Material & konstruktion

Material och konstruktion är avgörande när det kommer till hållbarheten och spelkvaliteten på fotbollsspelet. Ett fotbollsbord av hög kvalitet ska ha en solid konstruktion, helst tillverkad av massivt trä eller metall. Dessa material tål intensivt spel utan att vika sig eller gå sönder. Lätta material kan dessutom leda till att bordet blir instabilt, vilket i sin tur kan påverka spelkänslan.

Stångkvalitet & handtag

Stångarna och handtagen är de delar som man drar mest i när man spelar. Stångarna måste vara tillverkade av ett starkt och hållbart material, såsom stål, för att kunna motstå den kraft som används under en intensiv match. Handtagen bör dessutom vara sköna att hålla i och ge en bra greppkänsla för att spelaren ska kunna kontrollera spelarna effektivt.

Spelarnas design

Det är viktigt att fotbollsfigurerna är väldesignade och balanserade. Deras form och vikt påverkar faktiskt hur de interagerar med bollen. Ett fotbollsbord med väldesignade figurer ger spelaren möjlighet att använda mer avancerade rörelser, som snurrar och skott, med större precision.

Jämn spelplan

En jämn spelplan är viktigt för ett rättvist spel. Om bordet inte är plant kan bollen rulla åt ett visst håll utan att någon av spelarna faktiskt gör något, vilket gör det orättvist. Därför rekommenderar vi på SREB att fotbollsspelet har justerbara ben eller andra mekanismer för att säkerställa att spelplanen är rak.

Bollens kvalitet & känsla

Bollen i sig spelar en viktig roll i hur spelet upplevs. En boll av hög kvalitet kommer att ha en rörelse som är lätt att följa på spelplanen. Det gör att man kan använda olika tekniker när man spelar, och faktiskt bli bra på spelet, inte bara ha tur. Dess material och vikt påverkar hur den studsar, rullar och interagerar med figurerna på plan.

Vi rekommenderar en boll i kork, de tillåter mer precision i spelet och är betydligt roligare att spela med.

Extra funktioner & tillbehör

Medan de grundläggande aspekterna av ett fotbollsbord är viktigast, kan extra funktioner och tillbehör, som poängräknare, att bollen kommer upp automatiskt och en hållare för drickan, förhöja spelupplevelsen. Dessa funktioner kan vara särskilt användbara när flera spelare står vid bordet.

Fotbollsspel test

Fotbollsspel test – så genomförde vi det

För att genomföra vårt fotbollsspel test började vi först och främst med att välja ut lite passande modeller. Det gjordes hyfsat enkelt genom att ta en titt på vad som fanns där ute. Vi valde ut de mest populära varianterna, som dessutom fått bra recensioner av sina kunder.

Vi tog sedan en titt på alla bordens recensioner, men läste också en del av de texter som tillverkarna själva hade skrivit. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla fotbollsborden.

Det var i slutskedet av artikelskrivandet som vi plockade fram fotbollsspel bäst i test listan också. Den skrev vi genom att först och främst jämföra egenskaperna hos de olika borden. Sedan rangordnades alla modeller från bäst till sämst på topplistan.

Källor