Bröstvårtskräm bäst i test – hitta bästa bröstvårtskrämen!

Letar du också efter bröstvårtskräm bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan letar vi nämligen fram den allra bästa bröstvårtskrämen utefter olika behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide i slutet av artikeln för att pusha dig i rätt riktning. Så vad väntar du på? Spana in vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Bröstvårtskräm bäst i test

Bäst i test: Lansinoh bröstvårtskräm

En lila tub med bröstvårtskräm med tillhörande lila förpackning tillverkad av märket "Lansinoh" som heter "HPA lanolin nipple cream"
Snabb läkning
Ren och säker
Allergivänlig
Behöver inte torkas av
Lite dyrare

Lansinoh Lanolin Bröstvårtskräm HPA 40 ml har anses ofta vara världens mest populära bröstvårtskräm. Denna sticker verkligen ut från mängden på flera sätt, och vi är inte förvånade att den nu blir utsedd till bröstvårtskräm bäst i test.

Först och främst har Lansinoh en unik formula speciellt anpassad för ammande mammor. Med tanke på hur vanligt det är med såriga bröstvårtor under ammandet, är en bröstvårtskräm guld värd. I kliniska tester har krämen visat sig ha en snabb och effektivt läkande effekt.

Något som imponerar ytterligare är Lansinohs renhet. Krämen innehåller inte parfym, konserveringsmedel eller andra tillsatser. Dessutom behöver salvan inte torkas bort innan man ammar, vilket är en stor fördel för både mamma och barn. Med tanke på att Lansinoh lanolinkrämen dessutom är allergivänlig, känns det tryggt att använda även om man är känslig eller allergisk.

Lansinoh’s bröstvårtskräm är en oslagbar kombination av effektivitet, renhet och allergivänlighet. Vi på SREB.nu rekommenderar den mycket varmt!

Bästa veganska bröstvårtskrämen: Multi MAM

En vit förpackning som innehåller 30 ml bröstvårtskräm tillverkad av märket "Multi-MAM" som heter "Protect Nipple Care Balm"
Går in i huden snabbt
Passar känslig hud
Vegansk
Behöver inte torkas av
Endast 30 ml

Multi-Mam ”Protect Nipple Care Balm” visar sig vara en riktigt bra vegansk bröstvårtskräm. Den är särskilt framtagen för ammande kvinnor, med syfte att ge optimalt skydd åt bröstvårtorna.

Bröstvårtskrämen är en vårdande hudkräm, riktad specifikt mot känsliga bröstvårtor som riskerar att torka ut och spricka. Den smidiga formulan gör den enkel att använda, och den passar bra på alla hudtyper (inklusive känsliga). Ett stort plus är att den heller inte behöver torkas av innan ammandet, något vi på SREB.nu verkligen uppskattar!

En annan egenskap som imponerar på oss är att den är så mångsidig. Oavsett hudtyp kan man använda Multi-MAM bröstvårtskrämen. Dessutom är den helt vegansk.

Sammanfattningsvis levererar Multi-Mam ”Protect Nipple Care Balm” en bra lösning till låg prislapp. Med sin veganska formula och härligt vårdande egenskaper kan vi inte göra annat än att tycka om den.

Mest snabbverkande: Medela lanolinkräm

En vit och gul förpackning som innehåller en snabbverkande kräm för ammande mammor tillverkad av märket "Medela" och heter "Purelan lanolinkräm"
Verkar snabbt
Naturliga ingredienser
Känns skönt
Omedelbar effekt
Finns bara i en storlek (37 g)

Medela Purelan är riktigt bra mot torr hud och ammande mammor med ömma och spruckna bröstvårtor. Den här krämen ger en omedelbar lindring, något som inte ses så ofta hos konkurrenterna. Eftersom den innehåller 100% naturligt ultraraffinerat lanolin av medicinsk kvalitet, är den särskilt effektiv för att återfukta och lugna irriterad hud. Dessutom fungerar den utmärkt för annat än bara bröstvårtorna, bland annat torra läppar och känslig hud!

  1. Omedelbar lindring: Vid första appliceringen märks en direkt skillnad. Ömheten lindras och huden känns mjukare.
  2. Mångsidighet: Förutom bröstvårtor är den effektiv för läppar och andra torra hudområden.
  3. Naturliga ingredienser: Produkten är fri från tillsatser och konserveringsmedel.
  4. Amningsvänlig: För ammande mammor är det en stor fördel att eventuella rester inte behöver torkas av innan nästa amning.

Den enda nackdelen vi kunde hitta var storleken, 37g. Vi önskar att det fanns i en mer budgetvänlig, större förpackning, det är dyrt att vara mamma!

Bästa bröstvårtskrämen

Bästa bröstvårtskrämen – så väljer du rätt

Hur bra den lindrar

Ett av de främsta syftena med bröstvårtkräm är att lindra den obehagliga känslan av torrhet och sprickor. En effektiv kräm ska ge omedelbar lindring när den använd, den känslan ska behållas under en längre tid. Detta gör att huden runt bröstvårtan kan återhämta sig på riktigt. Det är därför avgörande att krämen har bevisade ingredienser som återfuktar och lugnar det drabbade området effektivt.

Naturliga ingredienser

För många konsumenter är det viktigt att produkter som appliceras på huden är så naturliga som möjligt, särskilt när det gäller känsliga områden som bröstvårtan. Naturliga ingredienser minimerar risken för allergiska reaktioner, biverkningar eller att irritationen förvärras. Exempel på dessa ingredienser kan inkludera lanolin, aloe vera, bivax och olika oljor som kokosolja. Dessa ingredienser är kända för sina lugnande och helande egenskaper.

Fri från skadliga tillsatser

Förutom att prioritera naturliga ingredienser, ska du leta efter krämer som är fria från potentiellt skadliga tillsatser. Några att hålla utkik efter är parabener, syntetiska färgämnen, konstgjorda dofter eller andra kemikalier som kan irritera huden och orsaka allergiska reaktioner. Detta är särskilt viktigt eftersom krämen kommer komma i kontakt med barnets mun när du ammar.

Absorbering och konsistens

En bra bröstvårtskräm ska absorberas väl av huden utan att lämna en oljig eller kladdig yta efter sig. Detta gör att du kan klä dig som vanligt direkt efter applicering och undvika att missfärga eller kladda ner kläderna. Krämens konsistens bör vara tillräckligt tjock för att ge långvarig lindring men inte så tjock att den blir svår att använda.

Bröstvårtskräm test

Bröstvårtskräm test – så gjorde vi

För att göra vårt bröstvårtskräm test började vi först och främst med att titta på vad som fanns på marknaden. Ganska snabbt hittade vi några tuber som verkade vara uppskattade av kunderna – de fick det bli.

Vi tog sedan hjälp av kundernas recensioner, men tog också del av de texter som tillverkarna själva hade skrivit. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla krämerna.

Källor