Babyborste bäst i test – hitta bästa babyborsten!

Är du på jakt efter den bästa babyborsten på marknaden? Då slutar ditt letande här. I denna artikel har vi nämligen satt ihop en lista med de allra bästa babyborstarna i tre olika kategorier!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Babyborste bäst i test

Bäst i test: Oopsy babyborste

En babyborste med mjuka hår tillverkad av trä av märket "Oopsy"
Hanterbar storlek
Högkvalitativa material
Lyxig förpackning
Lätt att rengöra
Kräver ordentlig torkning

Oopsys babyborste är väl utformat för att kunna reda ut barns tunna och känsliga hår utan att orsaka smärta eller obehag. Att borsten är tillverkad av högkvalitativa naturmaterial som gethår och lotusträ visar på företagets höga standard gällande hållbarhet och kvalitet.

Borsten är mjuk och det fina gethåret har den ideala texturen för småbarns ömtåliga hår och känsliga hårbotten. Det thailändska lotusträet som utgör borstens kropp är robust och lätt, vilket gör borsten både hållbar och lätthanterlig. Ännu ett plus med Oopsys babyborste är att den kommer i en snygg, handgjord ask med lyxig design och som säkerställer att borsten kan förvaras på ett hygieniskt sätt.

När det kommer till rengöring är borsten enkel att rengöra. Ljummet vatten räcker för att hålla den i perfekt skick. Man behöver dock vara noggrann med torkningen för att bibehålla borstens kvalitet.

Bäst i silikon: Kokoso babyborste

En grå babyborste av silikon tillverkad av märket "Kokoso"

Mjuk hårbotten
Effektiv hårbottenmassage
Bekväm att hålla i
Lätt att rengöra
Passar mindre bra för tjockt eller mycket lockigt hårOm du letar efter den bästa babyborsten i silikon för att på ett säkert sätt ta hand om ditt barns hår är borsten från Kokoso att rekommendera. Tillverkad av 100 % högkvalitativt, miljövänligt silikon är Kokosos babyborste ett perfekt redskap för att massera barnets hårbotten. Kokoso har skapat en borste som är både kemikaliefri och bra för barnets blodcirkulation.

Den flexibla silikonkonstruktionen gör att du enkelt kan hantera dagens knutar och trassel. Borsten är dessutom BPA-fri, vilket innebär att den fri från skadliga kemikalier som kan ge upphov till allergiska reaktioner eller andra hudirritationer. DESSUTOM har babyborsten egenskaper som är fördelaktiga för blodcirkulationen. Detta resulterar i en friskare hårbotten med bättre chans till hälsosam hårväxt.

Kokosos babyborste är ergonomiskt designad för att passa din hand, den är bekväm att hålla och använda. Rengöring av borsten är även otroligt enkel och snabb. Tack vare silikonen går det snabbt att rengöra borsten med vanligt vatten och en mild tvål.

Bästa setet: Jack o Juno set

Två stycke hårborstar och en kam i trä som är tillverkade för barn och bebisar av märket "Jack o Juno"

Borstar som passar olika åldrar
Bra och skonsamma material
Allergivänligt set
Bra grepp
Storleken passar endast mindre barnBästa setet går till Jack o Juno för deras babyborstar som är perfekt utformade för bebisar och barn. Setet innehåller tre borstar; en borste för att reda ut lite längre hår, en kam för medellångt hår och en mjuk borste för bebishår. Allt för att setet ska passa flera åldrar!

Borstarna är tillverkade av gethår, bok-och päronträ, samt livsmedelsgodkänd silikon. Dessa material ger borstarna en skön och trygg känsla samtidigt som de är skonsamma mot hårbotten och hårstråna. Setet är dessutom allergivänligt, vilket gör det extra passande för känslig bebishud.

Tack vare setets funktionalitet och mångsidighet överväger Jack o Junos fördelar dess nackdelar. En potentiell nackdel kan däremot vara att borstarna kan anses en aning små för äldre barn. Å andra sidan kan storleken ses som något positivt, då den är perfekt för små barnhänder och gör det möjligt för barn att själva borsta håret.

Bästa babyborsten

Bästa babyborsten: de främsta kriterierna

Material

Det första kriteriet du bör titta på när du väljer babyborste är borstens material. Det är viktigt att borsten är tillverkad av barnvänligt, icke-allergiframkallande material. Du kan som utgångspunkt försöka hitta en borste som är tillverkad av naturliga material som trä och djurborst, snarare än plast. Dessa material är oftast även skonsamma mot bebisens känsliga hårbotten.

Lätt att rengöra

En bra babyborste ska vara lätt att rengöra. En borste som är svår att rengöra kan bli en grogrund för bakterier och inte minst utgöra en luktrisk. Genom att välja en modell som är lätt att rengöra kan du vara säker på att borsten alltid kommer att vara ren och säker för ditt barn att använda.

Reder ut tovor skonsamt

Redan från tidig ålder kan vissa barn utveckla tovor och trassel i håret. En bra babyborste bör vara skapad med tanke på att skonsamt reda ut dessa tovor utan att dra eller slita i barnets hår. Detta är viktigt eftersom en borste som drar eller sliter kan skada barnets känsliga hårsäckar och orsaka obehag.

Ergonomisk design

En viktig aspekt som bör vara med i beräkningen är borsten ergonomi. En borste med en ergonomisk design kommer att ge dig ett bra handgrepp som förebygger trötthet och ökar kontrollen. Kontroll är väldigt viktigt när du borstar ditt barns hår, speciellt om han eller hon är rörlig eller ovillig att sitta still.

Storlek

Det är också viktigt att ta hänsyn till storleken på borsten. Om en borste är för stor kan vara svår att hantera och nå alla områden på barnets huvud med ordentligt. En för liten borste kan å andra sidan ta för lång tid att borsta igenom allt hår. Optimalt bör borsten vara tillräckligt liten för att vara enkel att använda, men fortfarande tillräckligt stor för att kunna borsta igenom barnets hår effektivt.

Mjuk borst

Till sist är mjuk borst ett måste när du letar efter en babyborste. Babyhår är mycket känsligt och borsten du väljer bör ha mjuka och flexibla borst för att säkerställa att borstningen inte skadar barnets hårbotten. Dessa borst kan också bidra till en lugnande upplevelse, vilket passar innan läggdags.

Babyborste test

Babyborste test: så genomförde vi det

När vi började med testet kikade vi först på vilka produkter som finns på marknaden. Därefter läste vi noggrant igenom produktbeskrivningar och kunders recensioner och kom på så sätt fram till denna lista för att hjälpa till att hitta rätt babyborste för just dig!

Källor