Amningskupor bäst i test – hitta de bästa amningskuporna!

Letar du efter de bästa amningskuporna? Då har du tur! Nedan går vi igenom vilka som är de bästa amningskuporna utefter just dina behov. Dessutom hittar du en kort köpguide i slutet av artikeln som hjälper dig att hitta rätt.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Amningskupor bäst i test

Bäst i test: Medela amningskupor

En vit förpackning med 30 st amningskupor tillverkade av märket "Medela" som är självhäftande
Effektiv uppsugningsförmåga
Tejpremsor för stabilt fäste
Diskret design
Individuellt förpackade
Engångsprodukt

Medelas amningskupor för engångsbruk erbjuder en praktisk lösning för ammande mammor som vill slippa kladdigt och besvärligt läckage. Kuporna har en imponerande uppsugningsförmåga som garanterat håller huden och kläderna torra. Medela hjälper dig att minimera obehaget och risken för hudirritation som kan uppstå av fuktighet.

Förpackningen innehåller 60 individuellt förpackade inlägg. Det gör dem enkla att ta med och byta ut var som helst utan risk för att de blir smutsiga. En annan stor fördel med Medelas amningskupor är att de är utrustade med tejpremsor som fästs mot bh:n och ser till att kuporna inte glider omkring. Deras diskreta design som följer kroppens naturliga form gör dem knappt märkbara under kläderna.

Bästa billiga: Hjärtats amningskupor

En vit förpackning som innehåller 50 stycken högabsorberande amningskupor tillverkade av märket "Hjärtats"
Skonsam mot känslig hud
Självhäftande remsor
Håller huden torr
Svanenmärkta
Kräver flera byten per dag

Hjärtats amningskupor är en bra produkt för mammor som vill spara pengar samtidigt som de vill vara bekväma under amningsperioden. En förpackning innehåller 50 kupor med mjuk insida som ger en skonsam yta mot huden. Kupornas självhäftande remsor säkerställer att de sitter på plats under hela dagen.

Den största fördelen med Hjärtats amningskupor är hur skonsamma de är mot känslig hud. Deras insida består av nonwoven, ett material som avsevärt minskar risken för hudirritation. Dessutom är kuporna effektiva med att hålla huden torr, vilket är viktigt för att förbygga utslag och andra hudproblem.

Ännu en fördel med dessa amningskupor är att de tillverkas på ett miljömedvetet sätt. Hjärtats amningskupor är Svanenmärkta – ett kvalitetsintyg som visar att produkter uppfyller höga miljö-och hälsomässiga krav.

Det finns många fördelar med Hjärtats amningskupor, men vi hittade en nackdel också. Behovet att byta amningskupor flera gånger är inte optimal för hygien eller komfort.

Bäst premiumval: MAM amningskupor

En vit förpackning som innehåller 30 stycken extra tunna amningskupor tillverkade av märket "MAM"

Osynliga under kläder
Självhäftande tejp
Extra mjuka
Bra absorbering
Något dyraMAM:s amningskupor är utmärkta för ammande mammor som värdesätter diskretion och bekvämlighet. Dessa amningskupor är tillverkade med stor hänsyn till både tunnhet och absorberingskapacitet. Med MAM:s amningskupor kan du känna dig trygg och torr under dagen.

En stor fördel med dessa kupor är designen, som gör dem osynliga under kläderna. Kuporna har även en självhäftande tejp som ser till att de håller sig på plats hela dagen. Detta gör MAM:s amningskupor till ett bra val för mammor som vill kunna bära vilka kläder de vill och kunna utföra vardagsaktiviteter utan att behöva känna sig oroliga för läckage.

Amningskuporna från MAM fungerar utmärkt för användning under en längre period. De är extra mjuka och andas bra, vilket minskar risken för obehag orsakad av värme eller fukt.

Varje förpackning med MAM:s amningskupor innehåller 30 stycken, vilket räcker ett gott tag. Värt att nämna är att priset är något högre, men vi anser ändå att dessa kupor är väl värda pengarna!

Bästa amningskuporna

Bästa amningskuporna – så gör du rätt val!

Klister

När du väljer amningskupor spelar klisterkvalitén en betydande roll. Det eftersträvade är att amningskuporna har ett starkt men skonsamt klister, för att kunna fästa bra på huden. Detta säkerställer att du kan delta i alla aktiviteter – även när du ammar!

Skonsamhet mot huden

För att undvika irritation och ömhet bör amningskuporna vara mjuka och skonsamma mot huden. Material som silikon är ofta att föredra på grund av dess mjukhet. Förmågan att anpassa sig till kroppens form gör silikon till det ideala materialet för amningskupor. Det är också viktigt att välja amningskupor som inte orsakar tryck mot brösten, eftersom detta kan försämra mjölkflödet.

Storlek och passform

En annan viktig faktor att ta i beaktning vid val av amningskupor är storlek och passform. Kuporna ska sitta bra över bröstet och vara tillräckligt stora för att garantera att inget läckage sker. Storleken och passformen är också viktig för att minimera eventuellt obehag eller tryck.

Absorberingskapacitet

De bästa amningskuporna ska hålla huden torr från mjölk för att förebygga sår och irritation. De ska ha tillräcklig absorberingskapacitet för att hindra alla läckage, särskilt under natten eller vid stark mjölkproduktion.

Lätta att rengöra

Sist men inte minst bör man välja amningskupor som är lätta att rengöra. Gammal mjölk kan göra att bakterier och jäst växer, vilket kan leda till infektioner. Det är bra om amningskuporna lätt kan tas isär, tvättas och torkas.

Amningskupor test

Amningskupor test – så gjorde vi!

Vi påbörjade testet av amningskupor med att titta vilka som finns på marknaden. Sedan läste vi igenom produktbeskrivningar och kunders recensioner och kunde på så sätt smalna ned valet till dessa tre alternativ och utnämna dem till vinnare i varsin kategori.

Källor